Τι ακριβώς είναι

Χειρουργική

Η Χειρουργική στόματος ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων παθήσεων, τραυμάτων, δυσμορφιών και αισθητικών προβλημάτων του στόματος, των δοντιών, των γνάθων και του προσώπου.

Χειρουργική

Εξαγωγή δοντιών

Κάποιες φορές χρειάζεται να αφαιρεθεί κάποιο δόντι. Η διαδικασία γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, εντελώς ανώδυνα. Επιπλέον, υπάρχουν, σήμερα, αρκετά εξειδικευμένα εργαλεία αλλά και τεχνικές οι οποίες απλοποιούν εξαιρετικά την εξαγωγή ενός δοντιού.

Χειρουργική εξαγωγή δοντιών

Για την αφαίρεση κάποιων δοντιών, η διαδικασία μπορεί να είναι πιο σύνθετη. Η η εμπειρία του οδοντιάτρου είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλότερη εξαγωγή των δοντιών αυτών.

Επιμήκυνση μύλης

Η επιμήκυνση μύλης είναι μια χειρουργική θεραπεία που περιλαμβάνει την χειρουργική αφαίρεση τμήματος των ούλων ή και του οστού που περιβάλλει ένα δόντι, για να επιτρέψει την τοποθέτηση μιας προσθετικής αποκατάστασης στο δόντι ή για να βελτιωθεί αισθητικά η εμφάνιση του χαμόγελου.

Χαλινεκτομή 

Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να γίνει αφαίρεση χαλινού. Η διαδικασία αυτή γίνεται εύκολα και ανώδυνα με την χρήση οδοντιατρικού laser.